Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Το εργαστήριο πολυθεματικής συνεργασίας* με θέμα «Το Όραμα του Ηγέτη. Ενεργοί Πολίτες και Μεγάλες Ιδέες» διοργανώνουν στο Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελ. Βενιζέλος» (17- 1-2024, 18.00-21.00) εστιάζοντας στην εκπαίδευση ενηλίκων και στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (19-1-2024, 18.00-20.00) εστιάζοντας αντίστοιχα στην τέχνη του σινεμά, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων & ΕΔΕΕΚ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων (ΣΔΕ), το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ε. Βενιζέλος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF).

Σκοπός

Tο εργαστήριο στο πλαίσιο του οποίου θα συνεργαστούν στελέχη εκπαίδευσης και ενήλικες εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων αποσκοπεί στον προσδιορισμό της έννοιας «Πολιτειότητα» (“citizenship”), δηλαδή στα χαρακτηριστικά και στο ρόλο του ενεργού πολίτη ως δυνατότητα των ατόμων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλία στο χώρο που ζουν και δραστηριοποιούνται (σχολείο, γειτονιά, σύλλογο διδασκόντων, πολιτιστικό σύλλογο και αλλού). Παράλληλα, αποσκοπεί στην “ενδυνάμωση”-“απόκτηση φωνής” (Martin, 1999) και στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της «συ(ν)μετοχής», της «συν- απόφασης» και της «ανάληψης της ευθύνης από κοινού».

Επιμορφώτριες:

Ανδρεάδου Χαρίκλεια, Βαρβαντάκη Ελπίδα, Μαρκουλάκη Ρία, Μπουντρογιάννη Χριστοφία, Παντελάκη Νεκταρία, Τερεζάκη Χρύσα

* [Τυπική Εκπαίδευση (Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων), άτυπη Εκπαίδευση (Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης), φορέας Τέχνης (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων), φορέας Πολιτισμού (Ιδρυμα Ερευνών & Μελετών Ε. Βενιζέλος) αυτοδιοικητικός φορέας (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων)]

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ FILM NOIR

Στο πλαίσιο της πολυτομεακής συνεργασίας στην τοπική κοινότητα και με σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, «διά της τέχνης και του πολιτισμού», η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ‘Ε. Βενιζέλος’ και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων συνδιοργανώνουν «ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ-FILM NOIR»!

Προσκεκλημένοι

-Οι κκ. Διευθυντές/ντριες, και Προϊστάμενες Νηπ/γείων Προγράμματος «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: Είμαι Ενεργός/ή» (Δ/νση Α/θμιας, ΕΔΕΕΚ)

-Οι κκ. Υποδιευθυντές/ντριες Σχολείων

-Οι κκ. Εκπαιδευόμενοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

-Το Διοικητικό Προσωπικό της ΔΙΠΕ Χανίων

-Οι εκπαιδευτικοί, φίλοι Σινεφίλ

H προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020