Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

To μουσικό δρώμενο για την ενότητα και την ελπίδα σε 7 πράξεις «Amor Mundi», παρουσιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ώρα 21.30, στο Φρούριο Φιρκά στα Χανιά.

Οπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, το πολυδιάστατο μουσικό δρώμενο «Amor Mundi» που παρουσιάζεται από το πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση-Μουσική στην κοινότητα» στα Χανιά, αποτελεί μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία που συνδυάζει ποικίλα ηχοχρώματα και μουσικές επιρροές εμπλουτισμένο με αφηγηματικά κείμενα σε 7 πράξεις. Το έργο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την παγκόσμια ειρήνη, την ενότητα αλλά και την ελπίδα.

Η αφήγηση με μαρτυρίες από τον πόλεμο της Γάζας, τα 130 κρουστά που συμπράττουν με ένα κουαρτέτο εγχόρδων, μαντολίνο και λαούτο, διαμορφώνουν ένα σπάνιο μουσικό θέαμα που συνδυάζει σύγχρονες συνθετικές προσεγγίσεις με παραδοσιακά ηχοχρώματα προσφέροντας στους ακροατές μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπατζανής

Ενορχήστρωση: Ανδρέας Παραγιουδάκης

Μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση, διδασκαλία ομάδας τραγουδιού: Ανδρέας Παραγιουδάκης

Δραματουργία, κείμενο: Κατερίνα Αδαμάρα

Μουσικοί επί σκηνής:

Δημήτρης Σιδερής: λαούτο, electronics, Ανδρέας Παραγιουδάκης: μαντολίνο, Γιάννης Παπατζανής: κρουστά, τραγούδι, Ανθή Φουρκή: κρουστά, Άρης Συσκάκης: βιολί, Laurin Hamalainen: βιόλα, Bernhard Klein: βιολοντσέλο, Κατερίνα Σαραντινού: βιολοντσέλο, Μάλαμα Πατρέλη: τραγούδι-αφήγηση, Αλίκη Ατσαλάκη: τραγούδι-αφήγηση, Κατερίνα Λακιωτάκη: τραγούδι, κρουστά, Ελευθερία Μπλαζάκη: τραγούδι, κρουστά, Αλεξία Κατσανεβάκη: τραγούδι, κρουστά, Μαρία Κεφαλουδάκη: κρουστά.

Σύνολο 130 κρουστών από τους συμμετέχοντες του προγράμματος ”Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση – Μουσική στην κοινότητα” στα Χανιά

Συνδιοργάνωση: Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020