Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και γεμίζει τα καλοκαίρια μας αλλά και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Απόψε, Τρίτη 02/07/2024 το απόγευμα, σειρά έχει ο Παραδοσιακός Σύλλογος «Τα Σφακιά», που παρουσιάζει το δρώμενο: «Ζάλα της Παράδοσης».

Η Παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει από το Νεώριο του Μόρο, στις 20.00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.15.

Στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μέλη από 20 Παραδοσιακούς Συλλόγους από την Κρήτη και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο ενώ δεκάδες χιλιάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να αποτυπώσουν και κυρίως να βιώσουν την εμπειρία.

Το δρώμενο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020