Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ξεκινά την Κυριακή 30 Ιουλίου 2024 το 3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το οποίο θα υλοποιηθεί 30 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Για 8 μέρες 26 έφηβοι/ες ( μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ και Γ’Λυκείου) από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Στόχος του «Θερινού Σχολείου Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές αλλά κυρίως βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) τις βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 8ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα -κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό, την Ανάκυκλωση, την Κυκλική Οικονομία και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία και πραγματεύεται παράλληλα την ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες. Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

Οργάνωση – Παραγωγή:

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Συνδιοργάνωση – Υποστήριξη:

Περιφέρεια Κρήτης

Δήμος Πλατανιά

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Διαδημοτική Επιχείρηση Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ)

Πλοηγός (Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή)

Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά

Υποστήριξη:

Δήμος Χανίων

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020