Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Ψαρεύοντας Ιστορίες» και να μάθουν περισσότερα σχετικά με το επάγγελμα του ψαρά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά,  το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στις 10:30 π.μ., στον Ρωσικό Στρατώνα του Δήμου Χανίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις λαϊκών και κλασικών ιστοριών, μύθων και θρύλων, εικαστική κατασκευή ψαριών και πολλές κινητικές και θεατρικές δραστηριότητες.

Την ίδια μέρα, το απόγευμα στις 18:00 τα παιδιά από 6 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα της υφάντρας.

Μέσω της πολυαισθητηριακής δράσης «H Αράχνη και η θεά Αθηνά», τα παιδιά θα γνωρίσουν με ευχάριστο τρόπο την τέχνη της υφαντικής, θα παίξουν, θα πειραματιστούν βάφοντας νήματα με φυτικές βαφές, θα ακούσουν σχετικούς μύθους και λαϊκά παραμύθια και τελικά θα υφάνουν με τη σειρά τους σε χειροποίητους αργαλειούς.

Και για τις δύο δράσεις, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας εργάσιμες ημέρες και ώρες 2821 3 41613.

Οι κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Χανίων www.chania-heritage.gr που έχει ως στόχο την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν.

Δείτε το βίντεο για το επάγγελμα του ψαρά

Δείτε το βίντεο για το επάγγελμα της υφάντρας

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020