Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

«Πέμπτη εποχή» τιτλοφορείται η νέα εικαστική έκθεση του ερασιτέχνη ζωγράφου Νίκου Κετσετζή που θα πραγματοποιηθεί στον βενετσιάνικο ναό του Αγίου Ρόκκου στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά, από τις 22 έως τις 30 Απριλίου (ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-12 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ., καθημερινά).

Στην «Πέμπτη εποχή» ο ζωγράφος θέλει να δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει ο κόσμος ότι ανάμεσά μας βρίσκονται και κινούνται κάποιοι, που κρύβουν απέραντο πλούτο καλλιτεχνικής ευαισθησίας και δημιουργίας. Στη σημερινή εποχή, που ο σύγχρονος άνθρωπος ελάχιστα συγκινείται και μετέχει στην τέχνη ή τουλάχιστον από την τέχνη που του επιβάλλουν τα media σαν τέχνη της εποχής του ο Κετσετζής μέσα από τη δική του ταπεινή προσπάθεια επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα που αξίζει να τις ανακαλύψουμε.

Στη συγκεκριμένη εικαστική προσπάθεια κυριαρχούν οι μορφές διάφορων γυναικών σε στιγμές περίσκεψης και δραστηριοτήτων στη φύση μαζί νεκρές φύσεις, στοιχεία του φυσικού και ανθρωπινου περιβάλλοντος, όλα αποτυπωμένα με αγάπη και μεράκι.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Νίκος Κετσετζής, γεννήθηκε το 1965 με πρόσφυγες παππούδες από τη Σμύρνη και την Καππαδοκία. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 1992 κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη μονάδα βραχύβιας νοσηλείας του Ψυχιατρείου Χανίων (έκλεισε το 2006 στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης) κι έκτοτε δέθηκε στενά με τη συγκεκριμένη τέχνη. Δεν περνάει μέρα και λεπτό που δεν θα ετοιμάσει έναν πίνακα, τον οποίο με μεγάλη χαρά θα χαρίσει ως δώρο στους φίλους του.

Η πρώτη εικαστική εικαστική έκθεση του με τίτλο «Χωρίς σύνορα» πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 στον Άγιο Ρόκκο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020