Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, τα εγκαίνια της έκθεση φωτογραφίας« Η Ζωή στα Χέρια Μου».

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα του γνωστού φωτογράφου George Dryjohn, τα οποία ευγενικά παραχώρησε ο ίδιος στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, θέτοντας την τέχνη του στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας.

Οπως επισημαίνει σχετικά η 7η ΥΠΕ Κρήτης, «τα έργα εξυμνούν με αφηγηματικό τρόπο μια χούφτα συναισθημάτων σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού που λέγεται Ζωή, θέτοντας ως στόχο την αφύπνιση της αθέατης πλευράς της ανθρώπινης ψυχής.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο υιοθέτησης πρωτοβουλιών που χρησιμοποιούν τις τέχνες και τον πολιτισμό ως προληπτική και θεραπευτική αγωγή για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των πολιτών, υγειονομικών και νοσηλευόμενων, ανέπτυξαν την πρωτοβουλία έκθεσης των δωρισθέντων έργων για έναν μήνα, σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Επιδίωξη αποτελεί, οι τέχνες και ο πολιτισμός με τη δυναμική τους, να συνεισφέρουν στην ολιστική προσέγγιση του ευ-ζην, στην ενίσχυση της ψυχική υγείας και ευεξίας των συνανθρώπων μας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο Γ.Ν. Ιεράπετρας έως 29 Φεβρουαρίου 2024».

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020