Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Τρεις θεατρικές παραστάσεις, “Τα Μαγικά Μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβίζα”, “Robogirl” και “Αποσπάσματα ελληνικών ταινιών”, θα παρουσιάσει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70), το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η παράσταση “Τα Μαγικά Μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβίζα” είναι ένα συναρπαστικό θεατρικό έργο που προκαλεί γέλιο και εκπλήξεις. Αφηγείται την ιστορία  ενός αυταρχικού βασιλιά που με τη βοήθεια της πιστής του μάγισσας υποχρεώνει τον λαό να βλέπει εφιάλτες  μεσω της κατασκευής μαγικών μαξιλαριών . Ο λαός επαναστατεί και εκεί αρχίζει η περιπέτεια.

Η παράσταση “Robogirl” είναι μια συναρπαστική ιστορία για ένα κορίτσι που ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζητώντας την πραγματική της ταυτότητα και την ανθρώπινη εμπειρία. Μέσα από αυτήν την παράσταση, οι θεατές θα ενθουσιαστούν με τις συναρπαστικές περιπέτειες και τα μηνύματα που προσφέρει.

Τέλος, η παρουσίαση των “Αποσπασμάτων ελληνικών ταινιών” θα είναι μια ευκαιρία για να θυμηθούμε τα παλιά και να γελάσουμε . Μέσα από στιγμιότυπα του ελληνικού κινηματογράφου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα παλαιοτέρων εποχών .

Όλες οι θεατρικές συνθέσεις είναι αποτέλεσμα παιδαγωγικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023.

“Τα Μαγικά Μαξιλάρια” του Ευγένιου Τριβίζα” θεατρική απόδοση.

“Robogirl” Διασκευή.

“Αποσπάσματα ελληνικών ταινιών” Διασκευή.

Σύνθεση – Μουσική επιμέλεια – σκηνοθεσία: Χάρης Παπαεμμανουήλ

Εικαστικό κομμάτι: Δανάη Αγνάντη

Υπεύθυνες δασκάλες τάξεων: Διονυσία Σταμίρη, Γεωργία Γομπάκη, Λίτσα Αξιαρλή

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020