Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Εκθεση ενθυμημάτων του πολέμου, με αφορμή την 82η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, διοργανώνουν από τις 24 – 28 Μαΐου 2023, η Ομάδα Συλλεκτών, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Πέντε συλλέκτες από τα Χανιά, οι Στέλιος Γρηγοράκης, Παύλος Καραγιαννίδης, Κωνσταντίνος Μαμαλάκης, Αλέξανδρος Παπαδομανωλάκης και Παύλος Σουβλάκης, εκθέτουν ενθυμήματα του πολέμου σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του κτηρίου ξυλείας “Παπαδομανωλάκη”, που βρίσκεται στο τέρμα Λεωφ. Καζαντζάκη, στη Συκολιά Χανίων, καθημερινά 18:00 – 22:00.

Οπως αναφέρει σχετικά η Ομάδα Συλλεκτών, μέσα σε δέκα προθήκες και ανάμεσα σε στρατιωτικά οχήματα, πυροβόλα και συντρίμμια αεροπλάνων, εκτίθεται σπάνιο πολεμικό υλικό των αντιμαχομένων στρατών που αναμετρήθηκαν στη Μάχη της Κρήτης. Το εκθεσιακό υλικό παρουσιάζεται σε ενότητες, ανά προθήκη.

Ο επισκέπτης μεταξύ άλλων, θα έχει την δυνατότητα να δει ατομικά είδη των στρατιωτών,  εξαρτήσεις, στολές και λοιπό πολεμικό εξοπλισμό.

Στον χώρο της έκθεσης ακούγεται μουσική της περιόδου του πολέμου και σε μία οθόνη προβάλλεται ένα σπάνιο οπτικό αρχείο πλάνων από τις ημέρες των μαχών.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 20:00.

Επιμέλεια έκθεσης: Κώστας Μαμαλάκης, ιστορικός

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020