Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε ένα ταξίδι αναμνήσεων είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ωφελούμενοι των ΚΑΠΗ της Σπλάντζιας και της Νέας Χώρας, του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, με την επίσκεψη τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και στην έκθεση του Μιχάλη Μανουσάκη: «Ο τόπος του κάποτε – Ήρωες στα σκουπίδια».

Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι δεν ήταν άλλος από τον Χανιώτη, καταξιωμένο εικαστικό και ομότιμο καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Μιχάλη Μανουσάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανασύρει μνήμες από την παιδική ηλικία και να μοιραστεί με τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ εμπειρίες και αναμνήσεις.

Τα περισσότερα από 150 παιχνίδια της προσωπικής συλλογής του Μιχάλη Μανουσάκη, τα παλιά αναγνωστικά, τα παιδικά βιβλία, οι φωτογραφίες και τα βινύλια, που βρίσκονται στην έκθεση, αποτέλεσαν έναυσμα για μια συζήτηση σχεδόν προσωπική μεταξύ του καλλιτέχνη και των ηλικιωμένων, που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Η έκθεση «Ο τόπος του κάποτε – Ήρωες στα σκουπίδια», που φιλοξενείται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και σε άλλα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020