Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Τη θεατρική παράσταση «Νερατζάκι με Αγκάθια», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Βαγιωνή, παρουσιάζει στο Θέατρο Δ. Βλησίδης, στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου, στις 9.30 μ.μ., η Πειραματική Θεατρική Σκηνή Ραδάμανθυς.

Η διασκευή του βιβλίου για το θέατρο και η σκηνοθεσία έχει γίνει από τη Χριστίνα Βεριβάκη.

Ερμηνεύουν: Φωτεινή Καπνισάκη, Νίκος Δεσποτάκης, Χριστίνα Βεριβάκη.

Συμμετέχουν με τα έργα τους οι εικαστικοί: Ομάδα Νηνεμία (Σταυρούλα Μαυροματάκη, Τάρα Γονίδη, Κατερίνα Παπαγιαννάκη, Τζέτα Δουλαβέρη), Φωτεινή Κατάκη, Ευτύχης Μαρακάκης.

Οπως αναφέρει σχετικά η Πειραματική Θεατρική Σκηνή Ραδάμανθυς, το θεατρικό έργο, Νεραντζάκι με Αγκάθια που έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Βαγιωνή, μας βάζει μέσα στο μυαλό μιας γυναίκας, που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας τα οποία επιδρούν καταλυτικά στην καθημερινότητά της και στη σχέση της με το άλλο φύλο. Παρακολουθούμε την αγωνιώδη εσωτερική της πάλη, καθώς αναζητά τον ίδιο της εαυτό ούσα χαμένη και εγκλωβισμένη πίσω από μάσκες και διάφορους ρόλους.

«Πρόκειται για μια επιτυχημένη κατά τη γνώμη μου μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Γιώργου Βαγιωνή στο θεατρικό σανίδι, καθώς καταφέρνει όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να τονίσει τα φλέγοντα θέματα της προβληματικής του βιβλίου με κυριότερο την οικουμενική και πανανθρώπινη αναζήτηση της αγάπης αλλά και την αποκάλυψη της τρωτότητας και της ευαλωτότητας του ατόμου καθώς και την διαχείριση του τραύματος, του φόβου και της ματαίωσης, κάτω από το σκοτεινό πέπλο μιας ψυχικής εκτροπής ή και όχι.

Όλο αυτό επιτυγχάνεται με μια γρήγορη πλοκή και εναλλαγή χρόνων και καταστάσεων στο όριο ενός σχήματος συνδεδεμένου-ασύνδετου, υποδηλώνοντας τελικά αυτήν ακριβώς τη συσχέτιση, την αλληλουχία, τον επηρεασμό, την ευθύνη αλλά και την ουσιαστική ανάγκη παρέμβασης κοινωνίας, θεσμών και ατόμου για επαγρύπνηση περιφρούρηση, απενοχοποίηση και θεραπεία, με βασικό όπλο τη γνώση.

Μπράβο στην Πειραματική Θεατρική Σκηνή «Ραδάμανθυς», σχολιάζει σχετικά η η Κατερίνα Φραγκάκη.

Συντελεστές της παράστασης

Πρωτότυπο κείμενο: Γεώργιος Βαγιωνής

Θεατρική μεταφορά, δραματουργία και σκηνοθεσία: Χριστίνα Βεριβάκη

Ερμηνεύουν: Φωτεινή Καπνισάκη, Νίκος Δεσποτάκης, Χριστίνα Βεριβάκη

Επεξεργασία ήχου: Ηλίας Βλαμάκης

Ήχος-φωτισμός: Νίκος Χαραλαμπόπουλος

Video Trailer: Γιάννης Κρομμυδάκης

Φωτογραφία: Χρήστος Τσαντής

Παραγωγή: Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020