Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Την 11η δράση τους «Σαφίρ: Κελαηδώντας το φως και την ελευθερία» του Κυριάκου Ελευθεριάδη και της Ηλιάνας Σκουλάκη», ένα μουσικό παραμύθι που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», 
το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, παρουσιάζουν τα «Ανοιχτά Πανιά 2022».

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης: www.chania-culture.gr

Το μουσικό παραμύθι Σαφίρ

Με εργαλεία την προσωπική αφήγηση αλλά και με τη συνοδεία μιας οκταμελούς ορχήστρας, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο μουσικό παραμύθι Σαφίρ, κελαηδώντας το φως και την ελευθερία που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους ακροατές-θεατές.

Παράλληλα, με τη μορφή του scroll theater, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ξετυλίγεται μπροστά τους η εικονογράφηση της ιστορίας του Σαφίρ. Επίσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει και ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά, με εικαστικές και μουσικές προεκτάσεις και με θέμα του το scroll theater.

Η αφηγήτρια θα μας μεταφέρει σε μια γωνιά της ερήμου για να μας συστήσει τον Σαφίρ, που με τη μαγική αηδονολαλιά του, αλλά και τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε για τη μουσική και τους ανθρώπους, κατάφερε να σηκώσει το βαρύ σκούρο πέπλο που είχε καλύψει την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη. Με σύμμαχό του το μυθικό πουλί Σιμούργκ, που απαντάται τόσο στην περσική μυθολογία όσο και στην κουρδική, την γεωργιανή, την αρμένικη αλλά και τη ρωμαϊκή παράδοση, έρχεται να μας θυμίσει πως η τέχνη δε σταματά να ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο. Ελπίζουμε το αγόρι να φωτίσει με τη μουσική και το τραγούδισμά του και το δικό μας σκοτάδι.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, 20:00
Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Πλατεία Κατεχάκη – Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Παράλληλες δράσεις

-Πρωινή παράσταση για σχολικές ομάδες
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 10:00

H παράσταση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού, της Α’ και της Β’ Γυμνασίου.
Οι σχολικές ομάδες και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να στείλουν email στο: anoixtapania2021@gmail.com

-Εκπαιδευτικό εργαστήριo για παιδιά 8-12 ετών
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00

Σ’ αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά μέσω της επαφής τους με τις εικαστικές τέχνες και το παιχνίδι της δημιουργικής γραφής, θα αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και θα δημιουργήσουν μια δική τους σύντομη ιστορία. Θα παρατηρήσουν και θα δοκιμάσουν την τεχνική του scroll theater, που δημιούργησε και χρησιμοποιεί η ομάδα καλλιτεχνών, ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας το καθένα χωριστά, τη δική του μινιατούρα κυλιόμενου θεάτρου.
Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης στο email: anoixtapania2022@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές και το πρόγραμμα των δράσεων

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020