Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο ζωγράφος Κώστας Παπανικολάου μιλάει για την τέχνη του, στο πλαίσιο των Φιλμ Ντοκιμαντέρ στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture «Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες».

Όπως επισημαίνει σχετικά ο Δήμος Ηρακλείου «μέσα από αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ το Heraklion Arts and Culture παρουσιάζει το έργο σύγχρονων εικαστικών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, τόσο σε ότι αφορά τις ηλικίες τους, όσο και στον τρόπο δουλειάς τους και στα μέσα που μετέρχονται.

Σκοπός είναι αυτή η παρουσίαση να γίνεται μέσα από τα δικά τους λόγια και με τρόπο που να τους δίνει την άνεση να επικοινωνήσουν την εργασία τους, όπως οι ίδιοι τη βιώνουν και όχι μέσα από στενές, ακαδημαϊκές φόρμες, όπως οι “στημένες” συνεντεύξεις».

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο, On demand, στη Ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» ΕΔΩ

Ο Κώστας Παπανικολάου

Γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρέβεζας το 1959. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά (1979-1985). Έχει εικονογραφήσει τα βιβλία «Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της» (Φωτεινή Φραγκούλη, 1995), «Κύμινο και κανέλα» (συλλογικό, 1998), «Η φιδογέννητη βασιλοπούλα και άλλα παραμύθια» (Μαρία Μαμαλίγκα, 1998) και «Το καΐκι του Θησείου και άλλες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους» (Ηλίας Βενέζης, 2006). Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στον Γαλατά του Πόρου.

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020