Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tο έργο του διεθνούς φήμης χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, με τίτλο Burning Water, παρουσιάζουν την Πέμπτη 20 & Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 20:00 στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Κροατίας στη Ριέκα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ιεράπετρα, δίπλα στη θάλασσα, ο Φωνιαδάκης δεν επιδιώκει με αυτό το έργο του να περιγράψει ανθρώπινες σχέσεις ή ιστορίες, αλλά να μετατρέψει την ιδέα του νερού σε σωματική κίνηση.

Δουλεύει με τη φυσική ανάγκη του καθενός για σιωπηλή σύνδεση. Περιγράφει με έναν δικό του, προσωπικό τρόπο το νερό ως οργανικό, φυσικό στοιχείο. Μύθοι και μυθικά πλάσματα, ναυάγια και ανθρώπινες καταστροφές που οδηγούν σε νέα ένστικτα επιβίωσης, όλα θραύσματα – υλικά που κυλούν ακατάπαυστα μέσα στο έργο, χωρίς ποτέ να παίρνουν μια τελική φόρμα. Όλα ανοιχτά σε κάθε ερμηνεία, σε κάθε συμπόνια ή ταύτιση.

Το παράδοξο του τίτλου αποτελεί διανοητική πρόκληση. Το χάος και ο κίνδυνος από τη μια μεριά και η απόλυτη γαλήνη από την άλλη βρίσκονται μέσα στο έργο σε διαρκή αλληλομεταμόρφωση, με τον ίδιο τρόπο που όλα τα ζεύγη αντιθέτων κυριεύουν τη ζωή από το ξεκίνημά της. Όπως η διανόηση και το συναίσθημα αλληλομεταμορφώνονται διαρκώς, κυριεύοντας τον θεατή. Προσφέροντάς του το δυνατό μήνυμα που φέρει η στιγμή της αβεβαιότητας, όπως όλοι τη βιώνουμε σήμερα.

Συντελεστές:

Χορογραφία και Δραματουργία: Αντώνης Φωνιαδάκης
Σύνθεση: Τζούλιεν Τάρριντ
Σκηνικά και Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Αναστάσιος Σωφρονίου
Βοηθός χορογράφου: Πιερ Μαζεντί

Διευθυντής μπαλέτου: Μάσα Κολάρ
Υπεύθυνος διδασκαλίας μπαλέτου: Ντανιέλε Ρομέο
Υπεύθυνος σκηνής για το μπαλέτο: Άνκα Νικολέτα Ζγκούριτς
Παραγωγός μπαλέτου: Κριστίνα Καπλάν Ρουκαβίνα
Χορεύουν: Μάρτα Βοϊνέα Τσάβρακ, Μάρτα Καναζίρ Μπαγκαντούρ, Μικέλε Παστορίνι, Νόα Γκάμπριελ Σιλουβάνι, Γιόντι Μπετ, Μαρία Ματαράνς ντε λας Έρας, Βαλεντίν Κλεμέντ Αλαξάντρ Τσου, Νικόλα Πράτο, Άννα Ζάρντι, Ξένια Ντούραν Κρούτοβα, Αλί Βίκτορ Ταμπούχ, Γιαν Φρανσίσκους Μαρία Μπόερε, Μιλίτσα Μουτσιμπάμπικ, Σογιόκα Ιβάτα, Μαρία ντελ μαρ Ερνάντες Καράσκο Σάντσες, Λάουρα Ανναμαρία Ορλίς, Τέα Ρούσιν

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3x6bisS

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247).
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3QArz0k.
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Πακέτο εισιτηρίων

Από την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, το ΠΣΚΗ δίνει την δυνατότητα στους θεατές να προμηθευτούν συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων, επωφελούμενοι έκπτωσης έως και 20% επί των αρχικών τιμών. Τα συνδρομητικά πακέτα και τις εκπτώσεις αναλυτικά, μπορείτε να τα δείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3qnaYlQ

Δωρεάν στάθμευση

Για τους θεατές των εκδηλώσεων υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022/23, εδώ: https://www.cccc.gr/gr/events

  • Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
  • Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants
  • Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
  • Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
  • Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
  • Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Video μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ea-FhL_clgI&feature=emb_title

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020