Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Νύχτες του Ιουλίου 2022, Καλοκαίρι στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία», οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία της Εταιρείας Θεάτρου ΜΝΗΜΗ με το λογοτεχνικό περιοδικό Νέο Πλανόδιον, με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Κυριακή 10 | Συζήτηση με τον Στέφανο Κακλαμάνη

Η ποίηση στα χρόνια της Κρητικής Αναγέννησης

Επί τρεις σχεδόν αιώνες, η Κρήτη βρίσκεται στην πρωτοπορία της νέας ελληνικής λογοτεχνίας, όντας το κύριο σημείο επαφής της με την αναγεννησιακή λογοτεχνία της υπόλοιπης Ευρώπης. Το τρίτομο έργο του Στέφανου Κακλαμάνη Η κρητική ποίηση στα χρόνια της Αναγέννησης (14ος-17ος αιώνας) (ΜΙΕΤ 2020) είναι ένα πανόραμα της εξέλιξής της που εισάγει τον αναγνώστη στην ενδοχώρα της και ανθολογεί τις κορυφαίες της στιγμές.

Με τον μελετητή συζητούν οι Γιάννης Δημητρακάκης, καθηγητής της νεοελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και ο Κώστας Κουτσουρέλης.

Τετάρτη 13 | Μια βραδιά με τον Θοδωρή Γκόνη

«Να ’ταν εύκολα τα λόγια»

Ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, πολύ ιδιαίτερος πεζογράφος, στιχουργός κοσμαγάπητων τραγουδιών, επικεφαλής σημαντικών πολιτιστικών θεσμών, ο Θοδωρής Γκόνης έχει διανύσει μια μακρά πορεία στα γράμματα και τις τέχνες μας.

Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του Το μαύρο φόρεμα του κόρακα (Άγρα 2021) συζητά με τον Κώστα Κουτσουρέλη για το έργο του. Αποσπάσματα από τα βιβλία του διαβάζουν ηθοποιοί του Θεάτρου Κυδωνία.

Σάββατο 16 | Μουσική συναυλία

«Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος» – Ο Αργύρης Μπακιρτζής στα Χανιά

Δημιουργός και ερμηνευτής εμβληματικών τραγουδιών που έχουν χαραχθεί στη συλλογική μας μνήμη εδώ και δεκαετίες, φυσιογνωμία οικεία μας και από τον κινηματογράφο, ο Θερινός Αρχικολυμβητής Αργύρης Μπακιρτζής δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.

Μαζί του στα Χανιά σε μια συναυλία με καινούργια και παλιά τραδούδια ο νέος συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Κωστογιώργης και ο ακορντεονίστας Κώστας Βόμβολος.

Γενική είσοδος 12 ευρώ

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε: https://www.ticketservices.gr/event/argyris-bakirtzis-xania/

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9.30 μ.μ

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020