Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ο οργανισμός των Βρετανικών Βραβείων Ανεξάρτητου Κινηματογράφου (BIFAs) ανακοίνωσε ότι όλα τα βραβεία υποκριτικής θα είναι από φέτος ουδέτερα ως προς το φύλο.

Στην 25η τελετή απονομής των BIFA, τα παραδοσιακά βραβεία Καλύτερου Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου και Ανδρικού Ρόλου αντικαταστάθηκαν από τις κατηγορίες Καλύτερη Πρωταγωνιστική Ερμηνεία, Καλύτερη Συμπρωταγωνιστή Ερμηνεία, Καλύτερη Κοινή Πρωταγωνιστική Ερμηνεία – για δύο (ή κατ’ εξαίρεση τρεις) ερμηνείες που αποτελούν κοινό επίκεντρο της ταινίας – και το Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία. Το βραβείο Πρωτοποριακής Ερμηνείας της BIFA, που απονέμεται από το Netflix, παραμένει αμετάβλητο. Οι αλλαγές στις κατηγορίες υποκριτικής είναι μόνιμες.

Επιπλέον, ο οργανισμός προσθέτει μια νέα κατηγορία, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους. Το βραβείο Ντάγκλας Χίκοξ Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, που απονέμεται από το BBC Film, θα είναι πλέον μόνο για ταινίες μυθοπλασίας.

Το βραβείο Καλύτερης Μουσικής, το οποίο προηγουμένως αναγνώριζε τόσο την πρωτότυπη σύνθεση όσο και την επιμέλεια μουσικής, θα χωριστεί στις κατηγορίες Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής και Καλύτερης Μουσικής Εποπτείας.

Οι υποψηφιότητες του 2022 θα ανακοινωθούν στις 3 Νοεμβρίου και η τελετή απονομής των βραβείων BIFA θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020