Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης υποδέχεται στο νησί την διεθνώς φημισμένη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε τρεις μεγάλες συναυλίες στο παγκόσμιο λίκνο του Μινωικού πολιτισμού, την Κνωσό και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. 

Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ιδιαιτέρως μάλιστα όταν οι συναυλίες αυτές πραγματοποιούνται μόλις έναν χρόνο μετά την απώλειά του.

Πέραν του δικού του ατμοσφαιρικού Adagio, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Λουκάς Καρυτινός, ηγείται της ερμηνείας της αειθαλούς και γεμάτης φρεσκάδα Πρώτης Συμφωνίας του Μπετόβεν, ενώ ο καταξιωμένος βιολιστής και εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Δημήτρης Σέμσης, αναμετράται με το Κοντσέρτο του Μπετόβεν, τον αδιαμφισβήτητο «Παρθενώνα» των βιολονιστικών κοντσέρτων.

Οι παραπάνω συναυλίες αποτελούν την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Κρήτης, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020