Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου πραγματοποιήθηκε η καταληκτήρια εκδήλωση των Σχολών Κλασικής και Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, με τη συμμετοχή μόνο των γονέων των παιδιών, (για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό).

Στην εκδήλωση, υπό μορφή συναυλίας, έλαβαν μέρος περισσότεροι από εκατό (100) μαθητές του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως· το οποίο στεγάζεται και λειτουργεί στους άρτια οργανωμένους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου, από τις Σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Πιάνου, Κλασικού Βιολιού, Αρμονίου, Ακορντεόν, Μπουζουκιού, ως επίσης: Έντεχνου τραγουδιού και της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Μητρόπολη Κισάμου, «περισσότερα από 100 παιδιά, μαθητές του Ωδείου, ξεδίπλωσαν ενώπιον των γονέων τους και των καθηγητών των Σχολών το ταλέντο τους και την πρόοδο τους, γεμίζοντας όλους χαρά και ικανοποίηση.

Την συναυλία παρουσίασε η καθηγήτρια πιάνου του Ωδείου κ. Άρια Κοκοτσάκη.

Αμέσως μετά οι γονείς ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους Καθηγητές του Ωδείου για την πρόοδο των παιδιών τους και την εξέλιξη τους, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους,  δίνοντας ραντεβού για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το πρωί της επόμενης ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες, από το Υπουργείο Πολιτισμού, εξετάσεις, με τα μέλη της εξεταστικής Επιτροπής ως και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου κ. Ιωάννη Καστρινάκη, να εντυπωσιαστούν από το επίπεδο και την ποιότητα των μαθητών του Ωδείου· να συγχαρούν, τόσο τους μαθητές, όσο και τους καθηγητές τους. 

Εξετάσεις έδωσαν μαθητές επί του Διπλώματος ως και προαγωγικές στην Ανωτέρα. Πρόκειται περί της τελευταίας τάξης πριν το Πτυχίο (συνήθως είναι 3-4 χρόνια η διάρκεια της)· γεγονός ιδιαίτερο και σπάνιο, το οποίο εντυπωσίασε την εξεταστική Επιτροπή, καθώς στατιστικά 1/500 που εγγράφονται στα Ωδεία προάγονται στην Ανωτέρα».

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός της ποιότητας του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως μας, το οποίο δίδει ευκαιρίες ανάδειξης και καλλιέργειας των ικανοτήτων και ταλέντων-δεξιοτήτων των παιδιών του τόπου και της ευρύτερης περιοχής. Δεκάδες-εκατοντάδες παιδιά, καθημερινά, γεμίζουν τις αίθουσες του Ωδείου, ανακαλύπτουν τα τάλαντα τους, τα καλλιεργούν, με την βοήθεια των έμπειρων και καταξιωμένων Καθηγητών και Καθηγητριών τους, και ανοίγουν τα φτερά τους στον χώρο της μουσικής, του πολιτισμού και της παράδοσης. Ευχαριστούμε εγκάρδια τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου μας, Καθηγητή κ. Ιωάννη Καστρινάκη, τους δεκάδες έμπειρους και άξιους Εκπαιδευτικούς ως και τους Γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία. Τον υπεύθυνο λειτουργίας του Τσατσαρωνάκειου κ. Αριστοτέλη Ξανθουδάκη ως και την υπεύθυνη φροντίδας των χώρων κα Γεωργία Πλοκαμάκη, εκλεκτούς μας συνεργάτες, ευχαριστούμε δια την συνέπεια και υπευθυνότητα των. Στα αγαπητά μας παιδιά, μαθητές του Ωδείου, ευχόμαστε η μαθητεία τους στο Ωδείο να συμβάλλει όχι μόνον στην καλλιέργεια των ταλέντων τους, αλλά και της ψυχής τους», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος προς όλους «ένα όμορφο, χαρούμενο, υγιεινό, ευλογημένο καλοκαίρι».        

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020