Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά από το πολύ πετυχημένο φεστιβάλ τον Ιούνιο στην Αθήνα, το φλαμένκο ξεσηκώνει με το ρυθμό και το πάθος του και την Κρήτη με το Vamos! Flamenco Camp!

Από την Κυριακή 24 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου, καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και την Ισπανία, με επίτιμο προσκεκλημένο τον τραγουδιστή Juan Granados από την Ανδαλουσία, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από παραστάσεις και εργαστήρια στον Βάμο Χανίων.

Το χωριό, που βρίσκεται 26 χλμ. έξω από τα Χανιά, ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και έτσι ονομάστηκε «Βάμος» που στα ισπανικά είναι «Vamos», δηλαδή «πάμε»! Η επίδραση της αραβικής κληρονομιάς στη flamenco κουλτούρα είναι ακόμα τόσο ζωντανή που μπορεί κανείς να την αντιληφθεί στις μουσικές παραδόσεις της τέχνης του flamenco.

Η ιδέα να παρουσιαστεί ένα τέτοιου τύπου Camp στον Βάμο Χανίων έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με αυτήν της flamenco κουλτούρας από την Ανδαλουσία και τη Νότια Ισπανία. Αποτελεί έτσι τον ιδανικό τόπο για μια συνάντηση χαράς, γνώσης και τέχνης που ενώνει διαφορετικούς, αλλά και τόσο κοντινούς πολιτισμούς.

Στη διάρκεια του καμπ, το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει σε εργαστήρια χορού, τραγουδιού και ρυθμού φλαμένκο, μαθήματα κιθάρας και εργαστήρια για παιδιά. Κάθε βράδυ θα διοργανώνονται εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική και χορό φλαμένκο και πέρα από αυτό, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να απολαύσουν εκδρομές στο μοναδικό τοπίο των Λευκών Ορέων, ιππασία, μαθήματα γιόγκα, εκδηλώσεις στην Κρήτη και πολλά ακόμα. 

Δείτε το πρόγραμμα στο: www.vamosflamenco.com 

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις και στο 6972343968 (WhatsApp / Viber).

Για τη διαμονή και τις δραστηριότητες το Vamos! Flamenco Camp συνεργάζεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάμου και το τουριστικό γραφείο Βάμου. Πληροφορίες στο: https://www.vamosvillage.gr/.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020