Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο 17χρονος ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Ηρακλειώτης βιολονίστας Γιάννης Μαγειρόπουλος, θα αναμετρηθεί με ένα έργο που αποτελεί την απόλυτη πρόκληση στο ρεπερτόριο για σόλο βιολί. Τα 24 Καπρίτσια του Νικολό Παγκανίνι είναι μια συλλογή κομματιών σε μορφή δεξιοτεχνικών σπουδών, που όμως δεν υστερούν καθόλου σε εκφραστικές απαιτήσεις, όπως επέβαλε το ρομαντικό πνεύμα του 19ου αιώνα, οπότε γράφτηκαν.

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, στις 21:00, στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ).

Γενική είσοδος: 5 €
Νέοι έως 18 ετών: δωρεάν

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Βιογραφικό: Ο Γιάννης Μαγειρόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2005.

Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού το 2014, αρχικά με την καθοδήγηση του Ηρακλή Θανάση (συνεπίβλεψη από τα τέλη του 2016 με τον Ευάγγελο Παπαδημήτρη, βιολονίστα της ΚΟΘ) και στη συνέχεια, από τον Φεβρουάριο του 2020, με τον διαπρεπή Έλληνα βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή.

Τον Ιούνιο του 2019 έλαβε το Πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας και τον Ιούλιο του 2021 το Δίπλωμα Βιολιού. Έχει συμμετάσχει ως μέλος  νεανικών ορχηστρών σε διάφορες εκδηλώσεις. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου μετείχε στο μουσικό σχήμα Kretaburg, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 εντάσσεται στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου.

Κατόπιν επιλογής, τον Αύγουστο του 2019 γίνεται μέλος της Concertgebouworkest YOUNG, συμμετέχοντας σε θερινό σχολείο στο Ede της Ολλανδίας, εγχείρημα που τελεί υπό την αιγίδα της περίφημης  Concertgebouworkest του Άμστερνταμ. Με την Concertgebouworkest YOUNG συμμετείχε σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στο Άμστερνταμ, στο Ede και στις Βρυξέλλες, υπό τη διεύθυνση του Pablo Heras Casado και με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης βιολονίστα Julian Rachlin.

Τον Δεκέμβριο του 2021, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, συμμετείχε με την ορχήστρα Φιλαρμόνια στη συναυλία που δόθηκε στο Ηράκλειο με έργα Μπετόβεν.

Από τον Νοέμβριο του 2019, είναι μέλος του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου, ενός νεανικού κουαρτέτου εγχόρδων που δημιούργησε ο Γιώργος Δεμερτζής. Με το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο έχει εμφανιστεί στα Χανιά και στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου “Up to eight” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, μαζί με πολύ σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, όπως οι Γ. Δεμερτζής, Β. Βαρβαρέσος, Σ. Παπάνας, Α. Παπανικολάου και άλλοι.

Πρόσφατα, παρουσίασε στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου τα 24 Καπρίτσια για σόλο βιολί του Νικολό Παγκανίνι.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020