Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς με τον οσκαρικό Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix) συνεχίζεται…

Ο σκηνοθέτης έκανε την πρώτη επιβεβαίωση στην προσωπική του σελίδα στο Instagram ότι το sequel του «Joker» προχωρά, με το εξώφυλλο του σεναρίου γραμμένο από τον ίδιο και τον συνεργάτη του στην πρώτη ταινία Σκοτ Σίλβερ, με τίτλο «Joker: Folie à Deux».

Στην ίδια ανάρτηση, συμπεριέλαβε μια φωτογραφία του πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ να διαβάζει το σενάριο.

Η αρχική ταινία «Joker» (2019) του Φίλιπς αφηγείται την ιστορία του Άρθουρ Φλεκ, ενός αποτυχημένου κωμικού και ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου που σταδιακά μετατρέπεται σε κλόουν του τρόμου και του εγκλήματος στη Γκόθαμ Σίτυ.

Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία, με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών.

Κέρδισε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου και μουσικής. Ο Φίνιξ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού και η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ (Hildur Guðnadóttir) κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.

Μετά την πρεμιέρα της ταινίας το 2019, ο Φίλιπς και ο Σκοτ Σίλβερ συναντήθηκαν με τον τότε επικεφαλής ταινιών της Warner Bros, Τόμπι Έμμεριχ (Toby Emmerich) και έδωσαν τα χέρια για την συνέχεια της ταινίας.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής του sequel είναι προς το παρόν άγνωστες, ο τίτλος του σεναρίου, Folie à deux, ή «τρέλα που μοιράζεται σε δύο» ορίζεται ως ένα ψυχιατρικό σύνδρομο στο οποίο η ίδια ψυχολογική διαταραχή ή κοινή αυταπάτη εμφανίζεται σε δύο ή περισσότερα άτομα, ενώ οι φήμες λένε ότι τα γυρίσματα ξεκινούν στις αρχές του 2023, με τον Χοακίν Φίνιξ να επιστρέφει στον ρόλο του Άρθουρ Φλεκ.

Φωτογραφία: toddphillips

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020