Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court, για μια ακόμη χρονιά, στην Κρήτη την Τετάρτη 8  Ιουνίου 2022 από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Οι φίλοι του κινηματογράφου στην Ελλάδα θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος – για μια ακόμη χρονιά – σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία.

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό με το κοινό και της Ελλάδας να παρακολουθεί και να ψηφίζει συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων «την Τετάρτη 8 Ιουνίου στα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και την Σητεία θα απολαύσουμε το γρηγορότερο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου: 40 ταινίες μέσα σε δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ’ ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, συνδιαμορφώνοντας μαζί με άλλες 60 πόλεις από όλον τον κόσμο το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Βραβείου Κοινού!

Βλέπουμε, Κρίνουμε και Ψηφίζουμε – Τετάρτη 8 Ιουνίου, 9μμ

Χανιά: Θερινός Κινηματογράφος «Κήπος»

Ρέθυμνο: Δημοτικός Κήπος

Άγιος Νικόλαος: Θερινός Κινηματογράφος «Χριστίνα»

Σητεία: Πεζόδρομος «Πάπιες»

Très Court International Film Festival

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.

Το φεστιβάλ, με έδρα το Παρίσι, πραγματοποιείται τα τελευταία 24 χρόνια κατά την ίδια χρονική περίοδο σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου. Στην φετινή έκδοση συμμετέχουν πάνω από 60 πόλεις από 23 χώρες. Στο Διαγωνιστικό του διεθνούς φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες διάρκειας όχι μεγαλύτερης από 4 λεπτά, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα δίωρο ταξίδι με κινούμενες εικόνες πλατύ και μήκη του πλανήτη. Το Φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα -τα τελευταία χρόνια – σε 80 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή του διεθνούς Βραβείου Κοινού μέσω ψηφοφορίας.

Πληροφορίες:

https://www.chaniafilmfestival.com/tres-court/

https://www.facebook.com/TresCourtCrete

Το Très Court έρχεται στην Ελλάδα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival και με την υποστήριξη:

  • Του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ
  • Του Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων «ΚΗΠΟΣ»
  • Του Δήμου Ρεθύμνης
  • Του Δήμου Αγίου Νικολάου και του ΠΑΟΔΑΝ
  • Του Δήμου Σητείας
  • Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου
  • Της Κινηματογραφικής Λέσχης του Θεάτρου της Σητείας
  • Του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας»

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020