Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Το βιβλίο του Κυριάκου Στρατουδάκη «Στο Σύνορο της πόλης», παρουσιάζουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στο καφέ Αθέατον (Εμπορικό Κέντρο Ερμής – Μπουνιαλή 11-19, είσοδος από τη στοά, δίπλα από τα Χανιώτικα Νέα), οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Μιλάνε για το βιβλίο:

Χριστίνα Δουλαβέρη, φιλόλογος-ηθοποιός, Κυριάκος Στρατουδάκης, συγγραφέας του βιβλίου, Ελεάννα Τζανουδάκη, φιλόλογος, Χρήστος Τσαντής, σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Ο Κυριάκος Στρατουδάκης επιστρέφει με μία νέα ποιητική συλλογή και με μία θερμή αφιέρωση του μουσικού, συνθέτη και στιχουργού Φίλιππου Πλιάτσικα.

Φωτογραφία, εξωφύλλου: Έρνεστ Σένκα

«Στο σύνορο του χειμώνα με την άνοιξη, ένας τύπος επισκέπτεται το σύνορο της πόλης με το άγνωστο.

Μια πόλη ολόφωτη απ’ τη μία πλευρά και μια σκοτεινή θάλασσα από την άλλη.

Γυρίζει τη πλάτη του στην πόλη.

Καρφώνει την αγαπημένη του ανάμνηση στον ουρανό προκειμένου να φωτίσει, λίγο, το σκοτάδι του παρόντος. Στο κάρφωμα αυτό, ερήμην του, τραυμάτισε ελαφρώς τον χρόνο. Μια μικρή χαραμάδα για το παρελθόν μόλις είχε ανοίξει.

Δεν το σκέφτηκε καθόλου.

Πέρασε μέσα απ’ την ανοιχτή πληγή και έτρεξε ανάποδα στον χρόνο.

Σταμάτησε σε έναν Ιούλη.

Όλα ίδια.

Λίγο πριν επουλώσει ο χρόνος την πληγή του, εκείνος ξαναπέρασε στο παρόν.

Ίσα που πρόλαβε.

Εκείνος ο Φλεβάρης τελείωσε με το άρωμα κάποιου παλιού Ιούλη.

Ο Κυριάκος Στρατουδάκης, γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος φιλοσοφικών και κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έγινε στιχουργός, αρθρογράφος και, πρόσφατα, συγγραφέας, επειδή του αρέσει να θυμάται. Συνήθως, κυνηγάει όνειρα και χαμόγελα. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί και η ποιητική του συλλογή «Δακρυγόνες Αναμνήσεις».

Χρήστος Τσαντής».

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020