Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022

Διήμερο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει στις 28 και 29 Μαΐου 2022, η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος “, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την ΕΠΣ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Χανίων, όσον αφορά το αθλητικό σκέλος.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

• Σάββατο 28 Μαΐου, 10.30 π.μ. στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια. Υποδοχή ιερών κειμηλίων-εικόνων που έφεραν οι πρόγονοι μας, πρόσφυγες από την αγιασμένη γη της Ιωνίας (θα παραμείνουν εκεί μέχρι το πέρας της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας).

• Σάββατο 28 Μαΐου απόγευμα στις 5 μ.μ. φιλικός αγώνας μεταξύ Ιωνίας και Ικάρου στο Γήπεδο Περιβολίων. Θα ξεκινήσουν στις 17.00 με συμμετοχή των ακαδημιών θα συνεχίσουν οι παλαίμαχοι και τέλος οι σημερινοί ποδοσφαιριστές.

• Κυριακή 29 Μαΐου, το πρωί Θεία λειτουργία και προσκύνημα των εικόνων στο στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια.

• Κυριακή 29 Μαΐου το απόγευμα, στις 19.00 στο Μνημείο Μικρασιατών στη συμβολή των οδών Κισάμου & Μ. Μπότσαρη, 100 παιδιά ανάβουν 100 κεριά και φυτεύουν 100 λουλούδια συμβολικά, ένα για κάθε χρόνο από τον ξεριζωμό. Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Χανίων, «Αροδαμός», θα χορέψει μικρασιατικούς και Κρητικούς χορούς.

Επίσης συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου, η έκθεση στο Γυαλί Τζαμί με τίτλο «Της Προσφυγιάς Φανάρι – Ιστορίες Ποδοσφαίρου από την Μικρά Ασία στα Χανιά».

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020