Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

To Open House Athens έρχεται στα Χανιά στις 12 και 13 Ιουνίου! H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και με την υποστήριξη του ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΕ (Τμήματος Δυτικής Κρήτης) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων.

Τα Χανιά είναι μια πόλη που μετρά πάνω από 5.000 χρόνια, από τη Μινωική Κυδωνία, στα αραβικά Al Hanim, στα βυζαντινά Χανιά, στα βενετικά LaCanea, στα Οθωμανικά Χανιά και τελικά στα απελευθερωμένα ελληνορθόδοξα Χανιά. Η πλούσια και μακρόχρονη ιστορία της περιοχής των Χανίων είναι συναρπαστική και αποτυπώνεται στα κτίρια της.

Με την παράλληλη αυτή δράση του OPEN HOUSE Athens, το ευρύ κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής πόλης των Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές της εκδήλωσης θα υποδεχθούν και θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε 15 δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.

OPEN HOUSE ATHENS

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτήρια και την αρχιτεκτονική της.

Το OPEN HOUSE Athens είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου. Η ιδέα για αυτήν τη δράση ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο. Σήμερα περισσότερες από 50 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις Open House για ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο. Η απήχηση του ΟΗA πλέον είναι τόσο μεγάλη που έχει καθιερώσει την εκδήλωση σε ετήσιο θεσμό και σε μια από τις πιο δημοφιλείς αρχιτεκτονικές γιορτές της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του CHANIA POP UP EVENT θα βρείτε στο παρακάτω link: https://www.openhouseathens.gr/event/chania-pop-up-event/

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/1665332613799457

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE.

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων OpenHouseAthens και OpenHouseThessaloniki. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του OpenHouseWorldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδηλώσεις

ESPA 2014–2020